viernes, 2 de enero de 2015

PLE (personal learning enviroment)

Duran el primer semestre del curs a l'assignatura de TIC hem estat treballant el PLE (Personal Learning Enviroment).

El PLE (Entorn Personal D'aprenentatge)  és el conjunt d'eines, de fonts d'informació, de conexions i activitats que cada persona utilitza per aprendre. És a dir, el PLE de les persones es configura pels processos, experiències i estratègies que l'aprenent pot utilitzar per aprendre, i en les actuals condicions socials i culturals. Tot això implica que avui en dia alguns dels processos, estratègies i experiències són nous i han aparegut gràcies a les noves tecnologies de la informació i la comunicació, a més a més, és desitjable que siguin utilitzats freqüentment i que serveixin per enriquir la forma en la que les persones aprenen, tant a nivell individual com a nivell col·lectiu. 

En els PLE de les persones, s'integren a més a més de les experiències clàssiques que configuraven el nostre aprenentatge les noves experiències a les que ens apropen les eines tecnològiques actuals, especialment les applicacions i els serveis de la web 2.0.


El PLE està format per les següents parts:

-1) Eines i estratègies de lectura: les fonts d'informació a les que accedeixo que m'ofereixen la informació (mediateques)

-2) Eines i estratègies de reflexió: els entorns o serveis en els que puc transformar la informació ( llocs on escriure, comentar, analitzar...)

-3) Eines i estratègies de relació, entorns on em relaciono amb altres persones de les quals aprenc o amb les quals aprenc.



No hay comentarios:

Publicar un comentario