domingo, 11 de enero de 2015

HOWARD GARDNER. LA GENERACIÓN APP.

Avui us parlaré sobre l'últim llibre que m'he llegit. Aquest llibre és el llibre de "La generación app" escrit per Howard Gardner. El llibre ens parla sobre com els joves gestionen la seva identitat, la seva privacitat i la seva imaginació en el món digital.



La societat està avançant molt ràpidament i més en el món digital. En els últims anys les noves tecnologies han evolucionat molt i han transformat la forma de comunicar-nos entre nosaltres amb les xarxes socials i aplicacions com el whatsapp. Al llarg d'aquest llibre Gardner ens explica com s'està transformant aquesta societat i estudia com els mitjans digitals estan afectant a l'orientació ètica dels usuaris més joves, com per exemple com la participació en aquests mitjans digitals podria afectar als processos cognitius, la personalitat, la imaginació i la conducta dels usuaris més joves.

Després d'haver llegit el llibre les idees que més m'han cridat l'atenció han estat les següents:
-Al capítol dos Gardner ens parla que des del punt de vista de la tecnologia podem distingir dues categories:
          1. Les aplicacions que semblen dictar la conducta a seguir i per tant ens inculquen a la                          dependència.
          2. Les aplicacions que presenten diferents possibilitats d'acció.

-Al capítol 3 Gardner ens parla que actualment el concepte de generació ha canviat i que tenim quatre tipus de generacions:
           1. La generació biològica, que és la determinada pel naixement dels fills.
           2. La generació cronològica, que és la definida per dècades.
           3. La generació política, cultural o social definida per els grans aconteixements tradicionals.
           4. La generació tecnològica, que està marcada per les tecnologies.

-Al capítol 4 un dels aspectes que més hem va cridar l'atenció va ser la frase següent: " Las aplicaciones que pueblan la pantalla del smartphone o la tableta son como una especie de huella digital: se identifica a la persona por su singular combinación de intereses, costumbres y relaciones sociales".
Em va cridant tant l'atenció perquè mai m'havia plantejat que les applicacions que apareixen en una pantalla poguessin delimitar tant com pot ser i quines coses li poden agradar a una persona i que pràcticament sense conèixer aquesta persona només mirant el seu mòbil o tauleta podem saber moltes coses d'ella.

Un cop haver llegit i analitzat una mica el llibre crec que és un llibre molt interessant de llegir per poder comprendre com està canviant i avançant la tecnologia i amb ella la societat. A mi personalment m'ha fet replantejar-me certes qüestions com per exemple hem va cridar molt l'atenció i em va fer reflexionar una frase del llibre que deia que actualment molts joves no viuen la seva vida sinó que el més important es realitzar fotografies de la seva vida que després puguin pujar a les xarxes socials perquè després les altres persones puguin veure lo feliços que són, encara que no sigui 100% cert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario