domingo, 11 de enero de 2015

HOWARD GARDNER I LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES

Bon dia,

Avui us parlaré sobre Howard Gardner i sobre la seva teoria de les intel·ligències múltiples. Primerament us explicaré qui és Howard Gardner i en que consisteix la seva teoria de les intel·ligència múltiples, i seguidament com podem relacionar aquesta teoria amb l'era digital que estem vivint actualment.

Howard Gardner

Howard Gardner va néixer l'onze de juliol a Pensilvània. Es va doctorar en psicología social al 1971 a la universitat de Harvard, on posteriorment seria mestre de cognició i educació. A més a més també és mestre de psicología a la mateixa universitat i director de Harvard Projecte Zero. Harvard projecte Zero és un grup d'investigació educativa a l'escola d'educació de Harvard composat per diversos projectes d'investigació. Aquest projecte s'ha encarregat  d'examinar el desenvolupament dels diversos processos d'aprenentatge en nens i en adults.
Garden ha rebut diversos premis:
- Al 1981- premi MacArthur Fellowship
- Al 2000 - premi Universitat de Louisville Grawemeyer en educació
- Al 2011 -premi Príncep d'Astúries de ciències socials
- Al 2015 - premi internacional de Brock en l'educació.

A més a més de ser mestre Howard Gardner ha escrit més de 29 llibres que han estat traduïts a més de 32 idiomes i més de 100 artícles científics. Però el que va fer conegut a Gardner va ser la seva teoría sobre les intel·ligències múltiples.

Teoría de les intel·ligències múltiples

Gardner ens diu que no només existeix una sola intel·ligències, sinó que exigeixen més d'una ( concretament 8) i cada persona predomina en una o diverses d'aquestes intel·ligències.  
La teoría de les intel·ligències múltiples de Gardner ens diu que hi han les 8 intel·ligències següents:


     

                                                


Actualment amb el desenvolupament de la tecnologia podem relacionar aquestes 8 intel·ligències amb les diverses aplicacions i programes que les persones utilitzem diàriament als nostres ordinadors, móvils i tauletes.

Aquí un deixo un parell d'imatges que mostren quines apps es podríen relacionar amb cadascuna de les intel·ligències múltiples:



    


                                                           
                                                          







No hay comentarios:

Publicar un comentario